el-GRen-US
el-GRen-US
Menu

Ενότητα Αρριανών

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής και έχει δώσει το όνομα του στον Δήμο. Είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος οικισμός με πολλές επιχειρήσεις. Στον οικισμό λειτουργεί υποκατάστημα του Δήμου που καλύπτει πολλές ανάγκες των πολιτών. Κάθε Τετάρτη στο κέντρο του οικισμού πραγματοποιείται υπαίθριο παζάρι. Παραγωγοί του Δήμου πωλούν κατά κύριο λόγο κηπευτικά και διάφορα τοπικά προϊόντα ενώ δεν λείπουν τα είδη ένδυσης, υπόδησης και οικιακού εξοπλισμού. Στο Άλσος Αρριανών που βρίσκεται στο δρόμο προς Ιάσιο υπάρχει εστιατόριο όπου προσφέρει στους επισκέπτες τις γεύσεις της περιοχής μέσα στη φύση.
Από τους μεγαλύτερους οικισμούς του Δήμου με πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα. Στην θρησκευτική γιορτή «Κουρμπάν Μπαϊράμ» κάθε χρόνο  η νεολαία του χωριού πραγματοποιεί την παράδοση της Καμήλας όπου υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από τους κατοίκους της περιοχής.
Είναι ένα από τα πεδινά χωριά του Δήμου. Σύμφωνα με τη παράδοση το χωριό ιδρύθηκε όταν εγκαταστάθηκε  στο χωριό ένας με το όνομα Μπιγιουκλί Οσμάν (μουσάτος Οσμάν). Προσελκύει την προσοχή με την αρχιτεκτονική του τζαμιού και του μιναρέ επίσης και με τα αιωνόβια πλατάνια που υπάρχουν μέσα στον κήπο του τζαμιού. 
Το χωριό πήρε το όνομα από τους νερόμυλους που βρίσκονται επάνω στο ποτάμι που περνάει δίπλα από το χωριό. Σήμερα σώζεται ο μύλος που όμως δεν λειτουργεί. Οι κάτοικοι του οικισμού ασχολούνται ιδιαίτερα με τη μελισσοκομία.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του  μικρού χωριού είναι ότι πιθανόν έχει χτιστεί πάνω σε έναν παλαιότερο καθώς στα γύρω χωράφια υπάρχουν κομμάτια κεραμικών Ρωμαϊκης και Βυζαντινής εποχής.
Είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στα δυτικά σύνορα του Δήμου. Στα βόρεια του χωριού υπάρχει μια φυσική πηγή νερού που οι κάτοικοι πιστεύουν ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
Είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στα δυτικά στην ημιορεινή περιοχή του Δήμου. Το νεόκτιστο θολωτό τζαμί είναι το αξιοσημείωτο  χαρακτηριστικό του χωριού.
Είναι ένα από τα ημιορεινά χωριά της περιοχής. Περίπου στα 1 χλμ δυτικά από το χωριό βρίσκονται τα ερείπια Βυζαντινού κάστρου που χρησίμευε ως  παρατηρητήριο. Σε αυτό το χωριό υπάρχει ένας σημαντικός μαζικός τάφος. Το 1912 οι Βούλγαροι κατακτητές κατέλαβαν το χωριό και μάζεψαν όλους τους ανδρές του χωριού σε ένα σπίτι και έβαλαν πυρκαγιά. Σημέρα ο χώρος όπου κάηκαν οι κάτοικοι του χωριού μετατράπηκε σε μαυσωλείο.
Το χωριό αυτό είναι χτισμένο σε ψηλό λόφο και από το κιόσκι του μπροστά στο σχολείο μπορεί κανείς να θαυμάσει μια πανοραμική θέα της ευρύτερης περιοχής. Η περιοχή γύρω από το ποτάμι όπου βρίσκεται κοντά στο χωριό είναι ιδανικά μέρη για πικνίκ. 
Πήρε το όνομα από τους τρείς τάφους που βρίσκονται 1 χλμ δυτικά του χωριού. Βόρεια του χωριού επάνω σε έναν λόφο βρίσκονται τρία μαυσωλεία των ιδρυτών του χωριού, όπως λέγεται.
Είναι ένα από τα ημιορεινά χωριά της περιοχής. Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με τη  γεωργία και με την κτηνοτροφία. Στο χωριό κάθε 9 χρόνια  πάνω στο Κουρμπαν Τεπε όπου είναι ένα παλιό  βυζαντινό κάστρο, σε συνεργασία με το χωριό Δαρμένη, λαμβάνει χώρα το έθιμο του ¨Κουρμπαν Τεπε ¨όπου θυσιάζουν εννέα βοοειδή . Εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτή η παράδοση  κάθε 9 χρόνια πιστεύεται ότι θα επικρατήσει  μεγάλη πείνα στην περιοχη. Τελευταία η παράδοση  της θυσίας πραγματοποιήθηκε το 2010 και  θα πραγματοποιηθέι πάλι στις αρχές του καλοκαιριού του 2019. 
Είναι ένα μικρό χωριό στην ημιορεινή περιοχή. Τα φυσικά βράχια γύρω από το χωριό δημιουργούν  ένα διαφορετικό τοπίο. Στην είσοδο του χωριού  υπάρχου ερείπια από ένα παλιό τείχος ενός κάστρου. Σήμερα στην περιοχή  των ερείπιων αυτού του κάστρου βρίσκεται στρατώνας.
Είναι ένα από τα πεδινά χωριά του δημου. Το χωριό έχει επίπεδη ευφορή γη με χωράφια αρδεύσιμα.
Είναι το τελευταίο χωριό του βορείου ορίου του Δήμου. Γύρω από το χωριό υπάρχουν πολλά ερείπια από πολυάριθμες ιστορικές πηγές νερού. Περίπου στο 1 χλμ από το χωριό αντικρίζουμε σήμερα επάνω σε έναν λόφο τα ερείπια ενός Βυζαντινού κάστρου.

map

Κέχρος Φιλλύρα Αρριαννά

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset